Leverans

Retailrs butikers normala leveranstider är 1-3 arbetsdagar om produkterna finns i lager, annars 2-5 arbetsdagar. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.

Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att butiken har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta butiken du köpt din(a) produkter på deras e-postadress. 

Butikerna ansvarar inte för paket som inte avhämtas inom skälig tid. Samma gäller för paket som efter skälig tid returnerats till respektive butik. Paket som åter fraktas tillbaka till butikerna pga. att de inte hämtats ut sker på din risk och det är du som står för fraktkostnaden. Detta gör att det är viktigt att du hämtar ut paket som du har beställt även fast du vill utnyttja ångerrätten.

Ångerrätt

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. OBS. ångerrätten gäller inte för företag.

Vid nyttjande av din ångerrätt:

Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till respektive butik. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.

Du ska omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.

Du står för kostnaden av returfrakten och debitering sker på återbetalningen från butiken, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.

På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

OBS! Kostnaden för eventuell frakt av varan till dig återbetalas inte.

Ångerrätten gäller inte vid:

Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig.

Produkter som har karaktär av förseglad ljud- eller bildupptagning och där förseglingen har brutits av dig.

Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål. (till exempel kläder med transfer)

Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.

Reklamation och klagomål

Butikerna besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar butikerna sig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.

Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.

Klagomålet ska skickas omedelbart till butiken du köpt produkten av efter att defekten har upptäckts.

Tillvägagång vid reklamation?

Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till butiken du köpt din(a) produkter av där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.

Om vi inte lyckas att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.

Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden.

Ansvar

SA Ecommerce och butikerna tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.

Butikerna accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför butikernas rådande (Force Majeure).